מהפכת המחשוב שינתה עם השנים את פני העולם העסקי, באופן דרמטי. דוגמא בולטת לכך, היא המידע שעבר מפורמט רישום על נייר לרישום ממוחשב. בהמשך לכך, אפשרויות ניתוח המידע הרבות הזניקו קדימה את היכולת למנף מידע זה לצרכים עסקיים. כנישה ספציפית, שירותי מחשוב שמוצעים כיום דרך האינטרנט ("בענן"), פותחים בפני עסקים קשת אדירה של אפשרויות חדשות. אלה כמה דוגמאות מעניינות:

שרתים וירטואליים

שרתים וירטואליים הם ה"פלסטלינה" המחשובית, שאיתה עובדים עסקים רבים. הם שוכרים שרת מסוג זה במפרט מבוקש ומריצים עליו פעילויות עסקיות שונות, לפי הצורך. הווירטואליזציה שמאחורי הקלעים בטכנולוגיה זו, מאפשרת לעבוד עם שרתים כאלה באופן מאוד גמיש. למעשה, גמישות זו מעודדת גם שימושים חד פעמיים או קצרי מועד. למשל, כאשר דרושה סביבה לניסוי כלשהוא, שעשוי לגרום למערכת המחשוב לקרוס. במקום לבצע את הניסוי אצלכם בעסק, תוכלו להקים שרת וירטואלי זמני, אצל ספק שמציע זאת. מאחר שתשלמו רק עבור השימוש, זה לא אמור להיות יקר.

גיבוי בענן

גיבוי מידע מהווה פעילות חיונית, בכל עסק. אלא שישנם מצבים, בהם לא רק המידע נפגע, אלא גם הגיבוי שלו. אם התרחשה למשל שריפה בחדר שבו ציוד מחשוב וגם מדיות גיבוי. לכן, עדיף כמובן להפריד פיזית את מדיות הגיבוי,  מהמערכות שאותן גיבינו עליהן. ואם כבר הפרדה, אז מה יותר בטוח מגיבוי למבנה מרוחק? לעיר אחרת? למדינה אחרת? זה מה שמציע ה"גיבוי בענן", שהוא למעשה גיבוי לשרת מרוחק, דרך רשת האינטרנט. לרוב, מדובר בספק שירותי גיבוי, אם כי הגיבוי יכול להיות גם לסניף אחר של אותו העסק (לדוגמא).

פייפאל

כיום, אנו מבצעים רכישות רבות דרך האינטרנט ומוסרים לגורמים רבים את פרטי האשראי שלנו, למטרות תשלום. הדבר אמנם מאוד נוח, אבל לא הכי בטוח. האם לא היה נחמד, לו יכולנו לשלם למי שדורש תשלום באשראי דרך חברה מתווכת, שרק היא תדע את פרטי האשראי שלנו? אז יש דבר כזה. שירותים שמציעים זאת, זמינים ופועלים היטב, כאשר הבולט שבהם הוא כנראה Paypal. אגב, פייפאל מציע עוד תכונות שימושיות לעסקים – כדאי לבדוק.

שירותים מחשוביים שאתם לא מכירים גיבוי בענן

חיבורים בין שירותים

שימוש בשירותים באינטרנט עשוי להיות נוח למדי. עם זאת, שירותים אלה הם לרוב מעין איים מבודדים. הנה דוגמא להמחשה: ג'ימייל הוא שירות דואר אלקטרוני נפוץ מאוד. Dropbox מספק מקום לשמירת ושיתוף קבצים עבור רבים. אבל מה אם רוצים, שכאשר אנו מקבלים קובץ בהודעה שנשלחת לג'ימייל, הוא יעבור אוטומטית לדרופבוקס? נאמר שזה חשוב לנו, בגלל שאנו אמורים לקבל כמות גדולה של קבצים כאלה ומעוניינים להעבירם לדרופבוקס במהירות. ג'ימייל לא כולל פתרון לכך. דרופבוקס גם לא. מה עושים? מסתבר שיש שירותים מסוג מיוחד, שמתמקדים אך ורק בחיבורים כאלה. הם מספקים מנגנון קל ומהיר לממש זאת וגם אפשרות שימוש ב"חיבורים", שאחרים כבר יצרו. שני שמות בולטים במיוחד בהקשר זה הם Zapier ו-IFTTT.

לסיכום

המכשלה הראשונה למינוף כיוונים כאלה, היא חוסר ידע. עסקים לא מיישמים, רעיונות ועזרים עסקיים שהם לא מכירים. לכן, מומלץ ומשתלם לחקור באופן יזום ולנסות באופן סלקטיבי, את ההיצע העצום בנושא זה.