כל פרילנסר הוא "עסק" בפני עצמו. הוא היזם, המנכ"ל, מנהל הכספים, מנהל התפעול, איש השיווק ומה לא. מדובר בעבודה מורכבת, שנוגעת בתחומים עסקיים רבים ומגוונים. לעזרת הפרילנסר, הכורע תחת נטל העבודה והבירוקרטיה האינסופית, עומדים גם לא מעט סוגי תוכנות עזר. בואו נראה כמה דוגמאות, מה הן וכיצד הן עוזרות:

אנטי וירוס

מאחר שהמחשב הוא כלי עבודה מרכזי וקריטי לפרילנסר הממוצע, להגנתו יש חשיבות ראשונה במעלה. זו היא נקודת כשל עסקי בודדת. מה שנקרא, "כל הביצים בסל אחד". לכן, חשוב שלא לקחת כאן סיכונים ולהשתמש בכלים דוגמת אנטי וירוס (ראה בסקירה הבאה). כמובן, לא די באנטי וירוס. יש מגוון תוכנות אבטחה נוספות שיכולות לסייע. למשל, כלי עזר שמתריעים על הכנסת שינויים במערכת.

מעבד תמלילים

אין כמו מעבד תמלילים פשוט, עבור רישום מהיר של רעיונות ומידע וסידור ראשוני קל ומהיר שלהם. לא סתם, זה הוא אחד הכלים הוותיקים והפופולאריים ביותר בעולם המחשוב.

גיליון אלקטרוני

פרילנסר נאלץ לבצע מגוון חישובים, מסוגים שונים. גם אם משתמשים בכלי עזר ייעודיים עבור חלק מהחישובים האלה, גיליון אלקטרוני מספק גמישות ונוחות, ליצירה מהירה של עזרי חישוב חדשים.

פרילנסרים התוכנות שאתם צריכים על המחשב הביתי שלכם

CRM

Customer Relationship Management הוא סוג כלי עזר וותיק וחשוב בעסקים. מדובר בכלי שמרכז את המידע על אינטראקציה עם לקוחות ומאפשר לנתח אותו בדרכים שימושיות רבות. חלק מכלים אלה "כבדים" למדי,  אבל יש גם גרסאות לעסקים קטנים מאוד, כולל בקוד פתוח או כשירות ענן.

ניהול מידע

ללא ספק, מידע מסוגים שונים הוא דבר שמצטבר אצל כל פרילנסר. לשם ניהולו המסודר, ניתן להשתמש בעזרים שונים, דוגמת Evernote הוותיק והפופולארי.

ניהול משימות וזמן

פרילנסרים נמצאים תמיד "במינוס", בכל הנוגע לזמן. בכדי לנהל את הזמן המוגבל באופן מיטבי, כדאי לבדוק שימוש בכלים לניהול פרויקטים, ניהול זמן או משימות. שתי דוגמאות בולטות לכך, הן Any.do הישראלית ו-Trello.

תוכנות תקשורת

תקשורת עם גורמים שונים, באמצעים שונים, היא חלק חשוב ומשמעותי בעבודת הפרילנסר הממוצע. לכן, כדאי לבחור את תוכנות התקשורת בתשומת לב. לעתים הדבר מוכתב לך. למשל, כאשר נדרש שימוש במסנג'ר של פייסבוק. במקרים כאלה, יש לעתים אופציות משופרות לעסקים. למשל, בשימוש בווטסאפ, כדאי לשקול שימוש דווקא ב-Whatsapp Business.

מיוחדים

בהתאם לתחום העיסוק של הפרילנסר, סביר שיידרשו כלי עזר נוספים. לדוגמא, מי שעובד הרבה עם סרטונים ואולי זקוק מדי פעם לעריכה פשוטה עבורם, עשוי להשתמש בכלי הפופולארי VLC Media player. דוגמא נוספת היא לכידת מסך. ניתן להשתמש לשם כך בלוכד מסך שמובנה בתוכנות שונות, כולל חלונות (Snipping tool) או בכלי עצמאי (דוגמת Greenshot).

לסיכום

יש אינספור כלי עזר שימושיים לפרילנסרים. מה שחשוב, זה למצוא את התמהיל המצומצם, שמתאים ביותר עבורכם.