אימהות טריות: איך מטפלים בתינוק בזמן שעובדים מהבית?

אימהות טריות שמנסות לשלב את העבודה מהבית עם התינוק שזה עתה נולד? עלול להיות מאתגר לאזן את האחריות המקצועית שלכן עם הדרישות של טיפול בתינוק. נשים רבות הצליחו לעבוד בהצלחה מהבית תוך כדי טיפול בקטנטנים שלהן, ועם כמה טיפים ואסטרטגיות מועילות, גם אתן יכולות! במאמר זה, תוכלו לקרוא כמה עצות מעשיות שיעזרו לכן לעבוד מהבית ביעילות ועדיין לתת לתינוק שלכן את תשומת הלב שהוא צריך. אז קחו קפה, ובואו נתחיל!

קבעו לוח זמנים

אחת הדרכים הטובות ביותר להישאר מעודכנות בעבודה שלכן בזמן הטיפול בתינוק שלכן היא לקבוע לוח זמנים. החליטו על השעות שתעבדו בכל יום, ותכננו סביב לוח הזמנים של ההאכלה והשינה של תינוקכן. בדרך זו, תוכלו להישאר מאורגנות וממוקדות, ואף לעזור לעצמכן להימנע משחיקה.

היו גמישות

כמובן, להיות אימא חדשה אומר שאתן צריכות להיות גמישות. הצרכים של התינוק שלכן עשויים להשתנות מיום ליום, ואתן עשויות לגלות שאתן צריכות להתאים את לוח הזמנים שלכן בהתאם. נסו להישאר פתוחות לשינויים אלה, והיו מוכנות להתאים את שגרת העבודה שלכן לפי הצורך.

צרו סביבת עבודה ייעודית

יצירת סביבת עבודה ייעודית יכולה לעזור לכן להישאר ממוקדות ופרודוקטיביות בעת העבודה מהבית. הציבו שולחן או פינת עבודה בחדר שקט או עצבו לכן חדר עבודה, ושמרו עליו נקי מהסחות דעת. ייתכן שתרצו גם לשקול להשקיע באוזניות מבטלות רעשים כדי לחסום רעשי רקע, אך אל תשכחו להשתמש במוניטור לבדוק את מצב התינוק שלכן.

נצלו את זמן הנמנום

אחת הפעמים הטובות ביותר לעבוד היא כשהתינוק ישן. במהלך רגעים יקרים אלה, אתן יכולות להתמקד במשימות הדורשות את תשומת הלב הבלתי מחולקת שלכן. אם אתן מניקות את תינוקכן, אתן יכולות לנצל את הזמן הזה גם כדי לשאוב חלב באמצעות שימוש במשאבות חלב אמדה. השימוש במשאבה לא רק יעזור לכן לשמור חלב לכשאתן צריכות להיות רחוקות התינוק שלכן, אלא גם יספק לכן הפסקה מחובות הנקה. רק הקפידו להישאר קרובים לתינוק שלכן למקרה שהוא יתעורר ויזדקק לתשומת לבכן.

 

 

הישארו מחוברות

עבודה מהבית יכולה להיות מבודדת, במיוחד כשאתן אימהות טריות. חשוב לשמור על קשר עם עמיתיכן וחברותיכן לעבודה כדי להימנע מתחושת בידוד. קבע פגישות צ'ק אין קבועות עם הצוות שלכן, ושקלו להצטרף לקהילת חללי עבודה משותפים וירטואליים כדי לשמור על מוטיבציה ומעורבות.

גייסו עזרה

מותר וכדאי לבקש עזרה, וחשוב שתהיה לכן מערכת תמיכה כשאתן עובדות מהבית עם התינוק הקטנטן שלכן. שקלו לשכור מטפלת או בייביסיטר כדי שיעזרו לכן לטפל בתינוק שלכן בזמן שאתן עובדות. ייתכן שתרצו גם לבקש מהשותף שלכן או מבני משפחה להצטרף לסיוע.

היו יעילות

כשאתן עובדות מהבית עם התינוק שלכן, חשוב להיות יעילות עם הזמן שלכן. נסו לקבץ משימות דומות יחד, כגון מענה להודעות דואר אלקטרוני או ביצוע שיחות טלפון. היעלות הזו יכולה לעזור לכן להישאר ממוקדות ולהפיק את המרב משעות העבודה המצומצמות שלכן.

שמרו על הסדר

שמירה על סדר היא המפתח כשאתן עובדות מהבית עם תינוק. השתמשו במתכנן או בלוח שנה כדי לעקוב אחר הפעילויות ותאריכי היעד שלכן, וצרו רשימת משימות לביצוע בכל יום כדי להישאר במסלול. כל אלה יעזרו לכן לנהל את הזמן שלכן ביעילות ולהבטיח שאתן עומדות בהתחייבויות המקצועיות שלכן.

קחו הפסקות

חשוב לקחת הפסקות במהלך היום, במיוחד כשאתן מטפלות בתינוק שלכן שזה עתה נולד. קחו כמה דקות כדי להתמתח, לצאת להליכה או לעשות כמה תרגילי נשימה עמוקה כדי לטעון את הסוללות שלכן. ההתאווררות תעזור לכן להישאר ממוקדות ופרודוקטיביות לאורך כל היום.

טיפים נוספים לעבודה מהבית עם תינוק

בנוסף לטיפים שהוזכרו, הינה כמה אסטרטגיות נוספות שיכולות לעזור לכן לנהל את העבודה שלכן תוך כדי טיפול בתינוק שלכן:

  • השתמשו בטכנולוגיה לטובתכן: ישנם יישומים וכלים רבים זמינים שיכולים לעזור לכן לייעל את העבודה שלכן ולנהל את הזמן שלכן בצורה יעילה יותר. לדוגמה, באפשרותכן להשתמש באפליקציה למעקב אחר זמן כדי לעקוב אחר שעות העבודה שלכן או באפליקציית פרודוקטיביות כדי לעזור לעצמכן להישאר ממוקדות.
  • הציבו לעצמכן מטרות ריאליות: חשוב להציב לעצמכן מטרות ריאליות כשאתן עובדות מהבית עם תינוק. היו כנות עם עצמכן לגבי כמה אתן יכולות להשיג באופן מציאותי ביום, ואל תהיו קשות מדי עם עצמכן אם לא תספיקו הכול.
  • תרגלו טיפוח עצמי: קל לשים את הצרכים שלכן בצד כשאתן מטפלות ברך הנולד ומנסות לעבוד מהבית. עם זאת, תרגול טיפול עצמי הוא חיוני לרווחתכן הכללית. פנו זמן לפעילויות שמביאות לכן שמחה, כמו פעילות גופנית או קריאת ספר, ואל תרגישו אשמה על כך שאתן לוקחות זמן לעצמכן.
  • צרו גבולות: כשאתן עובדות מהבית, עלול להיות קשה להפריד בין חיי העבודה לחיים האישיים שלכן. צרו גבולות ברורים בין העבודה לזמן האישי שלכן, והסבירו גבולות אלה לעמיתים ולבני משפחה.
  • היו סבלניים: ההסתגלות לעבודה מהבית עם התינוק דורשת זמן וסבלנות. אל תצפו שהכול יסתדר בן לילה, והעניקו לעצמכן חסד כשאתן מתחילות את הפרק החדש הזה בחייכן.

לסיכום

עבודה מהבית עם תינוק היא מאתגרת, אבל היא גם הזדמנות מדהימה לאזן בין השאיפות המקצועיות שלכן לבין התפקיד שלכן כאימהות. באמצעות קביעת לוח זמנים, יצירת סביבת עבודה ייעודית, גיוס עזרה ושמירה על סדר, תוכלו לנהל את עבודתכן ועדיין להעניק לתינוקכן את תשומת הלב לה הוא זקוק. אל תפחדו לבקש עזרה, תרגלו טיפוח עצמי והיו סבלניות עם עצמכן כשאתן מתרגלות למצב החדש.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.