בדומה לעולם, המגמה של עבודה מהבית בישראל רק הולכת וגדלה. עם זאת, לעבודה מהבית נלווים אתגרים, כאשר האתגר הגדול ביותר הוא לשמור על רמת פרודוקטיבית גבוהה. מה הקשר בין השינה לבין רמת הפרודוקטיבית וכיצד תוכלו לשפר אותה? להלן הפרטים.
מרגישים שאתם לא פרודוקטיביים בעבדה מהבית? הגיע הזמן לבחון את הרגלי השינה שלכם
המגמה של עבודה מהבית הייתה עד לפני מספר שנים נחלתם של בודדים, אולם בשנים האחרונות ובייחוד בשנה החולפת ניתן להבחין כי המגמה של מעבר לעבודה מהבית נמצא בתהליך מואץ כאן בישראל, בדומה למגמה הרווחת בעולם. למעשה, שנת 2020 הייתה שנת מפנה בכל הקשור לעבודה מהבית וזאת בשל העובדה כי מאות אלפי ישראלים נאלצו להתמודד עם אתגר חדש – לעבוד מהבית אבל במקביל גם לנהל חיי משפחה וזוגיות. אחד האתגרים הגדולים ביותר של עובדים מהבית הוא כמובן הרצון להגיע לכמה שיותר פרודוקטיביות. עם זאת, רמת הפרודוקטיביות נפגמת באופן משמעותי בעקבות מחסור בשעות שינה , בעיה מוכרת בעולם המערבי. חשוב לציין כי למרות התפיסה הרווחת, גם אם אתם עובדים חרוצים מאוד – לא בטוח שתצליחו לבצע את העבודה מהבית בצורה מלאה, וזאת בשל מכשולים רבים שעומדים בפניכם. אחד המכשולים הוא כמובן נושא העייפות, וזאת בשל ההשפעה של השינה על היכולת להשלים משימות באופן מלא. מאחר ולא פעם עבודה מהבית גולשת גם מעבר לשעות העבודה הסטנדרטיות, רבים מהעובדים מוצאים את עצמם הולכים לישון בשעה מאוחרת מאוד או לחילופין מתקשים להירדם. כיצד תוכלו להתמודד עם האתגר? להלן הפרטים.
יצירת סביבת שינה נעימה במינימום מאמץ
נרצה בתור ההתחלה להתמקד בסביבת השינה שלכם. האם המזרן שלכם איכותי מספיק? אם לא החלפתם מזרן בשנים האחרונות, אתם בוודאי יכולים להעיד כי אתם סובלים מכאבים או מחוסר יכולת להירדם בעקבות מחשבות על דברים שיש להספיק במסגרת העבודה. על כן, בשלב הראשון חשוב ליצור לעצמכם סביבה שינה נעימה הכוללת בין היתר את החלפת המזרן למזרן איכותי, עדיף של חברת גטה. זה הזמן להכיר את החברה ומוצריה וזאת בשל היותה חברה המתמחה בתחום המזרנים ואשר מייצרת מזרני לטקס איכותיים שזכו בפרס מוצר השנה מזה חמש שנים ברציפות. דרך האתר הרשמי של החברה תוכלו להזמין במשלוח חינם עד הבית מזרן חדש כמו גם מוצרים נלווים כמו שכבת טופר, מתוך מטרה ליצור סביבת שינה אידיאלית שתשפיע באופן ישיר על הפרודוקטיביות שלכם.
הפסקות לטובת הגברת הפרודוקטיביות
כאמור, לשינה יש חשיבות עצומה מבחינת שמירה על פרודוקטיביות. על מנת שתוכלו ליצור לעצמכם סביבת שינה נעימה שבה תוכלו גם להירגע לאחר יום עבודה ארוך. לכן, חשוב מאוד לנהל את הזמן שלכם בצורה של יחידות קבועות. שימו לב כי היעילות בעבודה נמשכת עד ל 90 דק', ועל כן בסיום הזמן רצוי מאוד לצאת להפסקה של כרבע שעה. מדובר בהפסקה שנועדה לאפשר למוח שלכם לעבד את הנתונים, ועל כן רצוי למקם בחדר השינה מקום שבו תוכלו להתרווח ולנוח. שימו לב כי שינה עמוקה מדי עלולה להוביל לירידה משמעותית ברמת הפרודוקטיביות, ועל כן אם אתם נכנסים למיטה הקפידו לישון עד 20 דק' לכל היותר, ולחזור ליום העבודה. כאשר חדר השינה שלכם מפתח אתכם מבחינה יצירתית ניתן לא רק להגביר את הפרודוקטיביות אלא גם להגדיר יעדים. העדיפו שלא להקים את פינת העבודה שלכם בתוך החדר אלא מחוצה לו, והמעיטו את הכניסה לחדר השינה ככל האפשר.